Individuele coaching voor persoonlijke ontwikkeling en geluksgroei

 

Persoonlijke groei

Vertrouwen in jezelf! Je eigen keuzes durven maken! Vol zelfvertrouwen en positiviteit in het leven staan! Rust in je hoofd! Vrijheid! Elke dag genieten! Doen wat jou gelukkig maakt! 

Dat zijn een aantal van mijn verlangens en die wens ik iedereen toe. 

Om jezelf te ontwikkelen en te voelen en weten welke keuzes je wil maken, moet je soms even afstand nemen van alles. De stilte opzoeken in de hectiek van alledag. Om ECHT je eigen keuze te maken, heb je zelfvertrouwen nodig. Soms is dat zelfvertrouwen (tijdelijk) wat minder en kun je wel wat hulp gebruiken.

Herken je dit?

 • Op zich ben je best gelukkig, maar je hebt het idee dat er meer uit het leven te halen is dan je nu doet.
 • Je wil meer balans in je leven. Dingen doen die er echt toe doen. Maar wat?
 • Je wil graag een volgende stap zetten naar meer geluk, maar je weet niet hoe.
 • Soms merk je dat je je te onzeker voelt om een volgende stap te durven zetten.
 • Het lukt je niet altijd om positief te denken en je tevreden en gelukkig te voelen.
 • Je bent soms niet zo gezellig naar je partner, kinderen, collega’s, familie of vrienden.
 • Eigenlijk heb je je leven prima op de rit. Toch voel je je niet altijd gelukkig. Daar baal je van.

Ben je op zoek naar een 1-op-1 coachingstraject?

Mail me om te laten weten dat je wil investeren in jezelf en interesse hebt in een 1-op-1-coach-traject. Ik neem dan snel contact met je op om samen telefonisch te bekijken hoe we dit vorm kunnen geven. Ik maak een aanbod voor je volledig op maat. Waar heb je behoefte aan? Welke manier van leren past bij jou. Laat het me weten.

Lees hier meer over mijn Werkwijze en Klantervaringen van anderen die ik heb geholpen.

Hoe kan het worden in de toekomst?

 • Je voelt je gelukkiger.
 • Je piekert minder.
 • Je kan makkelijker relativeren.
 • Je denkt positiever.
 • Je kunt je grenzen beter aanvoelen.
 • Je durft je grenzen beter aan te geven.
 • Je hebt duidelijk wat je in je leven wil.
 • Je hebt stappen gezet.

“Happiness is not out there for us to find. The reason that it’s not out there is that it’s inside us.” 

Sonja Luybomisky

Tarieven en vergoeding

Er is geen vast tarief voor de coach-trajecten, omdat ik die volledig om maat maak voor je. Ik zal je een voorstel sturen. Coaching wordt niet vergoed. Psychologische behandeling wordt vaak wel vergoed, maar veel mensen die ik help, kiezen er bewust voor om geen vergoeding aan te vragen en het psychologie- of coach traject zelf te betalen.

Veelgenoemde redenen om zelf te betalen zijn:

 • Ik wil niet dat mijn psychische klacht bij mijn huisartspraktijk in het medisch dossier komt.
 • Ik wil zelf mijn psycholoog en het programma kunnen keizen.
 • Ik ben verder gezond en heb weinig zorgkosten. Als ik naar een psycholoog ga, ben ik mijn eigen risico kwijt en ik krijg mogelijk niet alles vergoed, dus het is net zo makkelijk om zelf te betalen.
 • Ik wil geen verwijsbrief halen bij de huisarts. Zo ernstig zijn mijn klachten niet.
 • Ik wil niet dat er DSM-5 classificatie/diagnose vastgesteld word (De DSM-5= handboek met psychiatrische classificaties).
 • Ik denk ook niet dat er sprake is van een dergelijke (zware) diagnose, daarvoor zijn mijn klachten te licht.
 • Ik heb last van een probleem dat toch niet vergoed wordt door de ziektekostenverzekering (de overheid heeft bepaald dat aanpassingsproblemen, relatieproblemen, fobieën, werkgerelateerde problemen, niet onder de Basis GGZ vallen en niet voor vergoeding in aanmerking komen).

Enkele tips

Vergoeding door je werkgever

 • Sommige bedrijven bieden werknemers een scholingsbudget wat ingezet kan worden. Informeer op je werk naar de mogelijkheden/budget voor persoonlijke ontwikkeling, coaching, persoonlijke groei, loopbaanorientatie, enz. Veel werkgevers zijn bereid om te investeren in jouw gezondheid, bijvoorbeeld ter preventie van uitval door ziekte. Soms wordt de mogelijkheid gegeven om een preventiebudget in te zetten. In het kader van herstel na ziekte is vaak een budget beschikbaar.
 • Werknemers in de zorg die een SKJ-registratie hebben, hebben een budget beschikbaar om hun registratie te behalen of om te voldoen aan de voorwaarden voor een herregistratie. Mijn trajecten kunnen in dit kader ingezet worden als coaching/scholing/supervisie/werkbegeleiding.

Mogelijkheden voor belastingaftrek

Kosten die je maakt voor scholing kun je (onder bepaalde voorwaarden) aftrekken van je belastingaangifte. Dit geldt soms ook voor ziektekosten die je maakt, maar niet vergoed worden. Ook die kun je (onder bepaalde voorwaarden) als kostenpost opvoeren bij je belastingaangifte. Informeer hiernaar op de website van de belastingdienst.

Ervaringen van anderen

Vanuit donkere wolken naar het zonlicht.

Ik voelde me verloren, gespannen, had huilbuien en sliep slecht. Door het traject van een aantal sessies heb ik mezelf terug gevonden. De behandeling heeft mij vanuit donkere wolken naar het zonlicht geleidt. Dit kan ik aan iedereen adviseren die het nodig heeft.

Elles bedankt!

De sessies hebben me heel veel gebracht. Ik sta steviger in mijn schoenen en luister beter naar mijn gevoel.

Beste Elles,
Ik wil je nog even hartelijk bedanken voor je hulp. Ik heb er veel aan gehad. Ik had vooraf een goed gevoel bij jou en je website en dat bleek te kloppen. 
Ik kwam in eerste instantie voor EMDR om vervelende ervaringen op te ruimen. Toen je tijdens onze eerste afspraak vertelde dat dit ook op andere gebieden kon helpen, kon ik me er niet zoveel bij voorstellen. Ik dacht: zo erg is het allemaal niet, als ik maar van die bepaalde beelden af ben. Dat bleek toch niet helemaal zo te zijn… er was nog wel winst te behalen op andere punten.
Nu ik terugkijk heeft het me echt veel gebracht. Ik heb mezelf beter leren kennen en maak me minder druk over bepaalde zaken, ben dingen anders gaan doen (of probeer dat in ieder geval) en voel me wat steviger in mijn schoenen staan. Ik luister beter naar mijn gevoel en probeer ook meer bij mezelf te blijven.   
Ik deed altijd liefst alles zelf, maar toch is het ook fijn om hulp te krijgen en met iemand te praten. Ik heb toch echt soms iemand nodig om andere inzichten te krijgen. 
Ik vind je aanpak erg fijn. Je ziet snel de rode draad en mijn blinde vlekken. Je hebt me geholpen om dingen anders te bekijken, waardoor het ineens helderder werd. Regelmatig dacht ik na een afspraak: tja zo kan je het ook bekijken, wat gek dat ik zelf nooit heb gezien en er zo in blijf hangen…. Ik vond het ook fijn dat je echt concrete tips gaf, bijv een proces in stapjes hakken (zoals dilemma’s op mijn werk), of dingen die ik kon zeggen/doen tegen anderen zodat ik me beter voel. Het past goed bij mij.
Dankjewel daarvoor.