Over Elles

Je eigen keuzes maken en genieten van het leven!

Al op jonge leeftijd werd mij duidelijk dat het leven kostbaar is. Een aantal maal gebeurde er iets dat zo ingrijpend was, dat daardoor ineens mijn hele leven veranderde. Voor mij werd duidelijk: In het leven moet je dingen doen die je ECHT leuk vindt, waar je van kan genieten en die je gelukkig maken.

Ik beleef veel plezier aan nieuwe kennis verwerven. Lezen, leren en vooral toepassen wat ik leer. Informatie zuig ik op als een spons, vooral over psychologie en persoonlijke ontwikkeling, dat is echt mijn passie.

Het boeit me: waarom is de ene persoon gelukkig en de ander niet? Wat is geluk? Wat is de invloed van levensgebeurtenissen en overtuigingen over jezelf op je geluk? En hoe kan je dat geluk beïnvloeden en veranderen?

Al deze kennis en inzichten hebben mij persoonlijk in de afgelopen jaren enorm geholpen. In kleine stappen, ben ik mijn leven steeds meer in gaan vullen op een manier die helemaal bij mij past, zoals ik het graag wil en waar ik erg van kan genieten. Dit gun ik jou ook.

Vertrouw op jezelf! Dat gun ik iedereen.

Als je wil groeien naar meer geluk, moet je je eigen keuzes durven maken. Een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn erg belangrijk om dat te durven. Vertrouwen in jezelf ontstaat door positieve ervaringen in je leven. Veel mensen hebben negatieve ervaringen, negatieve gedachten of overtuigingen over zichzelf. Die zijn vaak ontstaan door kleine en grote levensgebeurtenissen en wat je vanaf toen over jezelf bent gaan denken. Soms zijn er dingen gebeurd, waardoor het vertrouwen in jezelf niet zo groot is. De impact van eerdere levensgebeurtenissen is vaak groter dan je denkt.

Psychologie en coachen is mijn passie. Hoe geweldig is het dat ik anderen kan helpen om het vertrouwen in zichzelf te laten groeien. Meer eigenwaarde krijgen, zodat ook jij je eigen keuzes durft te gaan maken. En je dit basisvertrouwen mee kan geven aan je (toekomstige) kinderen, zodat ook zij genoeg zelfwaardering ontwikkelen.

Ik probeer mijn leven steeds meer vorm te geven, zoals ik graag wil. Ik hou van verandering, van avontuur. Van nieuwe dingen ontdekken. Ik heb een passie voor reizen en de wereld bekijken. Deze passie zorgde ervoor dat ik na mijn studie een jaar rond gereisd heb, samen met mijn toenmalige vriendje (de man met wie ik nu getrouwd ben en een dochter heb).

Ik probeer veel tijd vrij te maken voor de mensen om me heen: mijn gezin, familie en vrienden. Een feestje vieren, lekker dansen! Met vrienden rond het kampvuur zitten. Een ritje rijden met onze Citroen 2CV (de passie van mijn man). Genieten van het leven!

Maar ik geniet ook enorm van een middagje alleen zijn; wandelen in de natuur; een museum bezoeken; een paar dagen naar een onbekende stad. Of praktische, creaties bedenken voor in huis en de tuin. Allemaal dingen waardoor ik besef dat het leven goed is, zoals het is. En waar ik heel gelukkig van wordt!

Lees hier meer over mijn Werkervaring, scholing en registraties

De Geluksboom

In 2014 heb ik mijn psychologiepraktijk De Geluksboom genoemd, omdat ik een praktijk wilde starten om kinderen, jongeren, hun ouders te helpen groeien naar meer geluk. Een boom begint piepklein en elk jaar wordt de boom groter en groter, wijzer en wijzer. Net als bij de ontwikkeling van een kind. Ook als volwassene groei je iedere dag. Het groeiproces gaat heel langzaam, zonder dat je het ziet.

Soms waait het hard, zit het tegen of wordt een boom ziek. Dan lijkt het alsof de groei te langzaam gaat of zelfs stil staat. In zo’n zware periode is het fijn als je met wat extra hulp de groei weer op gang kan brengen. Zodat er in de lente toch weer opnieuw een vol bladerdek kan groeien. Totdat je weer op eigen kracht vooruit kan… op weg naar meer geluk.

Klanten zeggen dit over mij:

 • rustig
 • stabiel
 • toegankelijk
 • bedachtzaam
 • positief
 • betrouwbaar
 • luisteraar

Mensen die me goed kennen, noemen mij ook:

 • een dromer
 • wat onhandig
 • spontaan
 • enthousiast
 • energiek
 • kleurrijk
 • inspirerend

Ik werk samen met

Ik ben aangesloten bij/lid van