Over mij

Over mij

Het leven is kostbaar

Alle programma’s worden door mij, drs. Elles Boudewijns-Peeters (1974) gegeven. Ik ben GZ-psycholoog, orthopedagoog, EMDR-therapeut en coach. Al op jonge leeftijd werd mij duidelijk dat het leven kostbaar is. Een aantal maal gebeurde er iets dat zo ingrijpend was of waar ik geen invloed op had, dat daardoor ineens mijn hele leven veranderde. Voor mij werd duidelijk: In het leven moet je dingen doen die je ECHT leuk vindt, waar je van kan genieten en die je gelukkig maken.

Carpe Diem: Pluk de dag! Het is zo waar.

Elles Boudewijns-Peeters

… een studie kiezen

Op jonge leeftijd moeten we al de keuze maken welk beroep je later wil gaan doen. Sommige mensen weten al heel jong wat hun passie is. Ik niet. Na de MAVO, HAVO en het VWO wist ik nog niet welk beroep bij me paste. Ik wilde graag met mensen gaan werken. Psychologie dat trok me niet zo, want dat leek me zo zweverig. Ik koos voor de opleiding orthopedagogiek (opvoedkunde) aan de Universiteit Utrecht.

Toen ik eenmaal aan het werk was met kinderen, merkte ik dat ik veel meer wilde weten over volwassenen. Ik was vooral benieuwd hoe je met psychologische tools mensen kan helpen met veranderen. Veranderen, dat moet je toch zelf doen, dacht ik.

Mijn vragen werden beantwoord tijdens de aanvullende 2-jarige-opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. Daarna wist ik veel over de ontwikkeling van kind naar volwassenheid en de invloed van opvoeding hierop. Ik las over de grote impact die ingrijpende gebeurtenissen kunnen hebben op de ontwikkeling van angsten en je zelfbeeld. Ik leerde veel over verschillende psychologische behandelingen, zonder dat ik zweverig ben geworden. Wat een voorrecht dat ik kinderen, jongeren en volwassenen mag helpen om te groeien naar meer geluk.

Eindelijk, mijn passie gevonden!

Daarna volgende verschillende opleidingen en workshops om nog meer kennis te krijgen over verschillende psychologische methoden om gedrag, gedachten en gevoelens te veranderen. Hiermee kunnen klachten verminderen en worden mensen gelukkiger. In de jaren die volgenden, verfijnde ik steeds meer mijn aanpak en werkwijze. Mijn psychologische toolbox werd steeds groter. Ik specialiseerde me in het verminderen van onzekerheid en een negatief zelfbeeld verbeteren.

In 2014 starte ik mijn psychologiepraktijk De Geluksboom en werkte met kinderen en volwassenen. Mensen helpen groeien naar meer geluk, met alle psychologische tools die ik ken. Wat maakt me dat blij. Pas toen, op mijn 40e, realiseerde ik me dat ik mijn passie gevonden had!

In mijn vrije tijd…

Alweer een psychologieboek!

Naast werken met mensen heb ik in mijn vrije tijd ook graag mensen om me heen: mijn gezin, familie en vrienden. Gezellig samen tijd door brengen! Een feestje vieren!

Maar ik geniet ook enorm van een middagje alleen zijn, wandelen in de natuur, een museum bezoeken, plannen maken voor een mooie reis of een verandering in ons fijne huis. Genieten in de tuin als de zon schijnt. Allemaal dingen waardoor ik besef dat het leven goed is, zoals het is. En waar ik heel gelukkig van wordt.

Mensen helpen groeien naar meer geluk!, dat is mijn passie. Dat merk ik iedere keer in een boekhandel. Als ik binnen ben, eindig ik altijd op de afdeling psychologie, waar ik geen keuze kan maken uit alle boeken die ik graag ooit eens zou willen lezen en leren toepassen.

Ik lees veel en leer daar persoonlijk ook veel van. Dus alle methodieken die ik leer, pas ik eerst toe in mijn eigen leven. Zo ben ik in de afgelopen 20 jaar veel positiever gaan denken. Terwijl ik als puber een ‘kei’ was in piekeren over alles wat er heel misschien, mogelijk, ooit wel eens mis kon gaan.

Waar staat ‘De Geluksboom’ voor?

De Geluksboom staat voor mij symbool voor de groei naar (meer) geluk

Een boom begint piepklein en elk jaar wordt de boom groter en groter, wijzer en wijzer. Net als bij de ontwikkeling van een kind. Ook als volwassene groei je iedere dag. Het groeiproces gaat heel langzaam, zonder dat je het ziet.

Soms waait het hard, zit het tegen of wordt een boom ziek. Dan lijkt het alsof de groei te langzaam gaat of zelfs stil staat. In zo’n zware periode is het fijn als je met wat extra hulp de groei weer op gang kan brengen. Zodat er in de lente toch weer opnieuw een vol bladerdek kan groeien. Zodat jij weer op eigen kracht vooruit kan… op weg naar meer geluk.

Werkervaring, scholing en registraties

Werkervaring

Ruim 20 jaar werk ik in de gezondheidszorg. Jarenlang heb ik bij verschillende instellingen voor Specialistische GGZ gewerkt. Met baby’s, peuters, kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende problemen en stoornissen, zoals gedragsstoornissen, angsten, depressie, trauma, autisme of ADHD. Ik heb veel psychologisch onderzoek (diagnostiek) en individuele- en groepsbehandelingen gedaan. Daarnaast heb ik een aantal jaar als behandelcoördinator op verschillende klinieken gewerkt, waaronder een gezinskliniek en diverse jongerenklinieken. Het ging dan om de inhoudelijk aansturing van groepsopvoeders.

Vanaf 2009 werk ik in de basis GGZ (voorheen eerstelijns psychologie), zowel vanuit mijn eigen praktijk als in samenwerkingsverbanden met collega-praktijken en met huisartsen. Ik heb gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen met veel verschillende klachten. De laatste jaren heb ik me steeds meer gespecialiseerd in het opruimen van oude ballast, ingrijpende gebeurtenissen of onnodige angsten. Ik help mensen om dit los te laten, zodat ze weer kunnen groeien naar meer geluk.

Belangrijkste opleidingen

Orthopedagogiek
Universiteit Utrecht

Gezondheidszorg-psychologie
RINO Zuid

EMDR-therapie
Vereniging EMDR Nederland

Registraties

BIG registratienummer GZ-psycholoog89909151625
AGB-zorgverlenerscode94008426
AGB-praktijkcode94060626
KvK-nummer59560150
BTW-identificatienummerNL001777295B09
Vereniging EMDR Nederland (VEN) als EMDR-therapeut lidnummer32200
Nederlandse Vereniging voor GZ-Psychologen (NVGzP) lidnummer2479
Meer weten over de bevoegdheden van een GZ-psycholoog? Bekijk deze video.