Psychologie-Traject (zorggroep Zorroo)

Psychologie-Traject (Zorggroep Zorroo Volwassenen)

Dit traject is voor volwassenen uit de regio Dongen, Rijen, Oosterhout die een digitale verwijzing van hun huisarts hebben vanuit zorggroep Zorroo (Zorggroep Regio Oosterhout en Omgeving). Zie onderaan deze pagina de uitleg over verwijzing en vergoeding.

Herken je deze klachten?

 • Je hebt last van spanningen, angsten, lichte somberheid of onzekerheid.
 • Je slaapt slecht en piekert veel.
 • Het is druk in je hoofd. Je gedachten komen niet tot rust.
 • Het lukt je niet goed om positief te denken.
 • Je bent kortaf naar anderen.
 • Je werk en gezin lijden eronder.
 • Je klachten zijn ontstaan of toegenomen na een (aantal) ingrijpende life-events.
 • Je denkt er voortdurend aan en kan het niet meer los kan laten.
 • Je bent negatiever gaan denken over jezelf en andere dingen.
 • Eigenlijk heb je je leven best aardig op de rit, maar toch voel je je nu niet gelukkig en heb je klachten.

Het kan ook anders.

In korte tijd is het mogelijk om vervelende herinneringen of negatieve gedachten op te ruimen en te veranderen. Vaak is het zo dat alleen praten over je klachten en problemen niet echt helpt. Het lucht wel op, maar ‘van binnen’ verandert er niet zo veel. Je gevoelens blijven hetzelfde en daardoor blijft je gedrag hetzelfde. Wat er nodig is, is dat er op een dieper liggend (onbewust) niveau iets zou moeten veranderen. Dit klinkt heel zweverig, maar dat is het niet.

Ik kan je helpen om negatieve gedachten en emoties of vervelende herinneringen op te ruimen. Je kunt je daarna nog steeds herinneren wat er gebeurd is of hoe je eerst dacht, maar de emotionele lading die je voelde bij de herinnering of gedachte is weg. Dus het raakt je niet meer zo. Je denkt er minder aan. “Het gaat uit je systeem”, zeg ik wel eens.

Je zelfvertrouwen neemt daardoor toe en er ontstaat meer ruimte en energie om aan de slag te gaan. Om dingen anders te gaan doen in je leven.

Wat gebeurt er als je vervelende levensgebeurtenissen meemaakt?

Als je iets ingrijpends meemaakt in je leven, dan sla je die herinnering op in je brein en in je lijf. Alles wat je ziet, voelt, denkt, hoort, ruikt, proeft wordt opgeslagen in je hoofd, maar ook in je lijf en je zenuwstelstel. In het begin denk je er vaak aan terug, maar na verloop van tijd wordt dit meestal minder. Als dit verwerkingsproces stroef verloopt, dan kunnen er klachten ontstaan.

Veel genoemde klachten zijn: ongewenste herinneringen; er veel aan terugdenken en dat niet kunnen stoppen; plekken/personen vermijden; piekeren; prikkelbaarheid; somberheid; spanningen; onrust; slechte concentratie; vergeetachtigheid; slecht slapen; negatief zelfbeeld; angsten; enz. Van deze klachten kun je veel last hebben. Ook je omgeving kan er last van hebben als jij je niet lekker in je vel zit.

Praten over deze gebeurtenissen of angsten helpt niet genoeg, want je gevoel blijft hetzelfde. Wat je nodig hebt is dat dit onderliggende gevoel “opgeruimd” wordt in je lijf en in je hoofd. Een krachtige methode die ik hierbij heel vaak inzet is EMDR, maar ook allerlei andere methodieken om ‘los te laten’. Daarmee help ik jou om de herinnering, het gevoel en allerlei (negatieve) gedachten op te ruimen en in positieve zin te veranderen. Daarna blijven klachten, moeiteloos weg, omdat het van binnen veranderd is.

Dan ontstaat er ruimte om je leven anders in te gaan vullen. Dingen anders te gaan doen. Ik kan jou hierbij op weg helpen, maar je moet ook zelf aan de slag gaan. Dingen veranderen in je leven. Je eigen keuzes durven maken. Op die manier, kun je snel resultaat merken van het psychologie-traject.

Hoe ga ik je helpen?

Mijn aanpak is uniek. Ik start zo snel mogelijk met technieken om de onderliggende oorzaak van je klachten aan te pakken. Je merkt snel verandering.

Ik richt me niet alleen op de symptomen van je klachten, maar vooral op de onderliggende oorzaak ervan. Door mijn kennis en ervaring heb ik snel in de gaten wat de kern hiervan is. Vaak zijn er een aantal levensgebeurtenissen die de klacht hebben doen ontstaan of verergerd hebben. Ik help je om die ervaring op te ruimen, zodat er daarna ruimte ontstaat om aan de slag te gaan met je wensen en verlangens. In hele korte termijn ga je dus een grote sprong vooruit maken. Lees hier meer over mijn Werkwijze.

Vorig jaar gebeurde er ineens veel dingen tegelijk die ons gezinsleven totaal op zijn kop zetten. Op zich niets schokkends, maar dit alles sloeg bij in als een bom.  Ik kreeg angst- en paniekaanvallen, durfde niet meer alleen thuis te zijn, kreeg veel lichamelijke klachten en liep dagen te huilen.
Bij Elles heb ik alles besproken wat me dwars zat, mijn verdriet en onmacht. Samen hebben we gekeken naar een rode lijn die in alle gebeurtenissen uit mijn leven terugkomt. Waar het uiteindelijk om gaat.
Ik voelde mij zo verdrietig en ellendig dat ik mij niet kon voorstellen dat dit in korte tijd zou verbeteren.
De allereerste sessie was voor mij heel heftig, maar had ik ook het mooiste gevoel eenmaal weer thuis. Wat ik mij niet meer kon voorstellen, wat zo’n lange tijd geleden was dat ik dat had gevoeld, gebeurde: ik voelde mij zo rustig, zo ontspannen, gelukkig. 
Toch bleef dit gevoel niet en kwamen de negatieve gedachten weer terug. En ik heb echt ook tijdens de periode met de behandelingen meerdere keren gedacht dat die vijf keer echt niet genoeg zouden zijn, maar het werkt! 
Naarmate de sessie vorderde werd ik rustiger, de angst verdween, kwam soms weer terug, maar ik kreeg weer grip op mijn leven. Leerde weer op mijzelf vertrouwen. Ik ben er nog niet helemaal en spreek Elles daarom af en toe. Ik heb soms een kleine terugval, maar van korte duur.
Ik leer steeds beter (door wat ik heb ervaren tijdens de behandeling) dat het weer goed komt.
Ik kan het iedereen aanbevelen. Voel je je ellendig, verdrietig, angstig, en kom je er zelf niet meer uit: vraag hulp! Waarschijnlijk heb je ook je bedenkingen, maar probeer het, het helpt echt.
Ik zat een paar weken na de sessies op de bank en ik voelde mij ineens zo gelukkig. Dat ik daar nu zomaar zat, rustig, zonder nare gedachten. Hoe anders was dat geweest en ik werd er op dat moment gewoon ontroerd van. 

Na afronding van ons traject, merk je ….

Na afronding van het traject merk je dat je positiever over jezelf denkt. Dat je klachten afgenomen zijn. De herinneringen aan de vervelende gebeurtenissen zijn opgeruimd. Je kunt het je nog wel herinneren, maar het raakt je niet meer en je denkt er niet zo veel meer aan. Je hebt het losgelaten. Veel mensen geven aan dat er daardoor een last van hun schouders afgevallen is, alsof het wat rustiger en lichter in hun hoofd is.

Stressgevoelens en angsten, die soms jarenlang in je lijf vastgezeten hebben, nemen af of verdwijnen helemaal. Het piekeren neemt af en je kunt beter slapen. Je kunt makkelijker relativeren, positief denken en beter omgaan met tegenslag. Je wordt veerkrachtiger en gaat positiever over jezelf denken.

Je klachten nemen af. Je voelt je gelukkiger en bent meer tevreden met jezelf als persoon. Je bent je bewuster van de dingen die je wil doen en bereiken in je leven. En welke stappen je daarvoor wil gaan zetten, om levenslang steeds te blijven groeien naar nog meer geluk.

LET OP: OP DIT MOMENT IS ER EEN AANMELDSTOP VOOR TRAJECTEN VANUIT ZORGGROEP ZORROO. JE KUNT NOG WEL BIJ ME TERECHT VOOR EEN TRAJECT VANUIT DE BASIS GGZ. DE VERGOEDINGEN DAARVOOR ZIJN ANDERS, DUS VERDIEP JE DAAR VOORAF IN. HIER LEES JE MEER OVER EEN TRAJECT IN DE BASIS GGZ.

Uitleg over verwijzing en vergoedingen volwassenen zorggroep Zorroo

Woon je in de regio Dongen, Oosterhout en omgeving?

Een groot aantal huisartsenpraktijken in Dongen, Oosterhout en omgeving zijn aangesloten bij de zorgcoöperatie Zorroo. Word je als verwezen door één van deze huisartspraktijken voor Basis GGZ zorg van Zorroo, dan betekent dit dat de kosten van je behandeling worden vergoed vanuit het huisartsbudget (en dus niet vanuit je ziektekostenverzekering). Zorgcoöperatie Zorroo heeft hierover specifieke afspraken gemaakt met de verschillende zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Kijk op www.zorroo.nl om te zien of jouw huisarts is aangesloten bij Zorroo. 

De volgende voorwaarden gelden:

 • Je hebt recht op 9 uur behandeling en 6 uur terugvalpreventie.
 • Alle tijd die ik besteed aan je traject wordt in rekening gebracht. Dus ook de indirecte tijd, zoals tijd voor rapportage, plannen van afspraken, overleg met derden, enz.
 • Dit traject telt niet mee voor je eigen risico van je zorgverzekering.
 • Je krijgt geen facturen toegestuurd, maar ik declareer rechtstreeks bij Zorroo. 

LET OP: OP DIT MOMENT IS ER EEN AANMELDSTOP VOOR TRAJECTEN VANUIT ZORGGROEP ZORROO. JE KUNT NOG WEL BIJ ME TERECHT VOOR EEN TRAJECT VANUIT DE BASIS GGZ. DE VERGOEDINGEN DAARVOOR ZIJN ANDERS, DUS VERDIEP JE DAAR VOORAF IN. HIER LEES JE MEER OVER EEN TRAJECT IN DE BASIS GGZ.

Hoe kom je aan een verwijzing:

De verwijzing loopt via de huisarts of POH-GGZ (Praktijk Ondersteuner Huisarts-Geestelijke GezondheidsZorg). Bij de verwijzing moet het vooraf duidelijk zijn dat het gaat om de GGZ-zorg van Zorroo.

Let op: De huisartspraktijk (huisarts of POH-GGZ) moet de verwijzing digitaal insturen via het Keten Informatie Systeem (KIS).