Werkervaring, scholing en registraties

Werkervaring

Ruim 20 jaar werk ik als gedragsdeskundige in de gezondheidszorg. Jarenlang heb ik bij verschillende instellingen voor Specialistische GGZ gewerkt. Met baby’s, peuters, kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende problemen en stoornissen, zoals gedragsstoornissen, angsten, depressie, trauma, autisme of ADHD. Ik heb veel psychologisch onderzoek (diagnostiek) en individuele- en groepsbehandelingen gedaan. Daarnaast heb ik een aantal jaar als behandelcoördinator op verschillende klinieken gewerkt, waaronder een gezinskliniek en diverse jongerenklinieken. Het ging dan om de inhoudelijk aansturing van groepsopvoeders.

Werken met deze complexe, psychiatrische problemen was leerzaam en interessant. Ik heb gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen met veel verschillende klachten, maar ik was er niet helemaal op mijn plek. De focus lag veel op de klachten en problemen, terwijl ik me als persoon liever richt op veerkracht en vooruitgang.

Vanaf 2009 combineerde ik mijn werk in de Specialistische GGZ met werken in de basis GGZ voor lichtere psychologische klachten. Dit past beter bij me. Ik werk vanuit mijn eigen praktijk en ook in samenwerkingsverbanden met collega-praktijken en met huisartsen.

Mijn toekomstige werkdroom …

Ik begrijp heel goed dat het af en toe prettig is om hulp te zoeken als je verder wil komen in je leven. Als je dingen anders wil doen. Jaren geleden (voordat internet zo groot werd) was mijn ultieme werkdroom om in ontwikkelingslanden trauma-behandeling aan groepen te gaan geven. Mijn droom is dat de grote kennis die er is bij psychologen en andere deskundigen, heel toegankelijker wordt voor iedereen. Zodat je op een laagdrempelige manier kan leren om angsten te verminderen. Of hoe je negatieve overtuigingen kan veranderen. Hoe je ingrijpende gebeurtenissen kan verwerken en loslaten. Mijn toekomstwens is dat er eenvoudige tools komen waarmee mensen zichzelf nog betere psychologische-EHBO kunnen geven. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen: mijn kennis overdragen en toegankelijk maken voor iedereen die daar baat bij heeft.

Belangrijkste opleidingen

Orthopedagogiek
Universiteit Utrecht

Gezondheidszorg-psychologie
RINO Zuid

EMDR-therapie
Vereniging EMDR Nederland

Registraties

BIG registratienummer GZ-psycholoog89909151625
AGB-zorgverlenerscode94008426
AGB-praktijkcode94060626
KvK-nummer59560150
BTW-identificatienummerNL001777295B09
Vereniging EMDR Nederland (VEN) als EMDR-therapeut lidnummer32200
Nederlandse Vereniging voor GZ-Psychologen (NVGzP) lidnummer2479
Meer weten over de bevoegdheden van een GZ-psycholoog? Bekijk deze video.