Wachttijden

Wachttijden

Peildatum augustus 2023.

Volwassenen:

Kinderen en jeugd:

Toelichting op wachttijd:

In het verleden startte ik elke week 1 Traject voor Zorggroep Zorroo en 1 Traject voor de Basis GGZ, maar voor zorggroep Zorroo heb ik een aanmeldstop i.v.m. de lange wachttijden.

* De wachttijd voor zorggroep Zorroo is zo hoog opgelopen, dat aanmelden daarvoor niet mogelijk is. Het is nog wel mogelijk om je huisarts te vragen om een verwijzing voor de Basis GGZ i.p.v. een verwijzing via zorggroep Zorroo. Je kunt je dan aanmelden voor een traject vanuit de Basis GGZ. De verwijzing kan met een papieren verwijsbrief of via Zorgdomein. Let op: de vergoedingen vanuit de Basis GGZ zijn anders dan de vergoedingen vanuit Zorroo. Dus belangrijk om dit vooraf uit te zoeken. Lees daarover meer op pagina voor de basis GGZ.

Single Session EMDR en Transformatie-Traject (Particulier & Zakelijk) heeft geen wachttijd en is direct te boeken en betalen (geen vergoeding mogelijk).

Je aanmelding bestaat uit twee onderdelen. Pas als de aanmelding compleet is, kan ik je uitnodigen voor een intake. Je kunt al wel een vooraanmelding doen.

  1. Aanmeldformulier dat je zelf invult, via de Aanmeldpagina
  2. Verwijzing van de huisarts die in orde is en door mij ontvangen.*

Pas als de aanmelding compleet is (het aanmeldformulier + verwijzing in orde) kan ik je uitnodigen voor een intake. Is je aanmelding nog niet compleet, dan blijf je op de lijst met vooraanmeldingen staan. Hoe sneller alles compleet is, hoe sneller je terecht kunt voor een intake.

* Verwijzing via de huisarts kan verstuurd worden als volgt:

  • voor Zorroo: via Keten Informatie Systeem (KIS)/AANMELDSTOP
  • voor Basis GGZ: via Zorgmail (binnen een straal van 30 km) of met een papieren verwijsbrief

Gesprekken worden gepland op maandag en dinsdag overdag of woensdagochtend. Direct na de intake start de behandeling.

Wanneer je de wachttijd te lang vind, kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling bij een andere zorgaanbieder. Je zorgverkeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt. Dit zal niet in mijn praktijk zijn, maar ergens anders.