Losse EMDR-sessie (direct reserveren)

Single Session EMDR (live of online)

Ben je op zoek naar een losse EMDR 1 op 1, (beeldbel-)sessie die je op korte termijn in kan plannen? Een sessie, zonder verwijzing, zonder vergoeding, maar wel kwalitatief goede hulp?

Boek dan direct een Online Single Session EMDR bij Elles Boudewijns, GZ-Psycholoog en ervaren EMDR-Therapeut. Je kunt meteen een afspraak inboeken en betalen in de agenda. De sessie duurt 90 minuten.

Tijdens deze sessie worden tools en technieken ingezet om je in korte tijd een mentale boost te geven. Deze sessie is niet bedoeld voor mensen die een verwijzing hebben en in aanmerking willen komen voor vergoeding. Check het aanbod voor een compleet traject.

Herken jij je hierin?

 • Je hebt last van spanningen, angsten, lichte somberheid of onzekerheid.
 • Je slaapt slecht en piekert veel.
 • Het is druk in je hoofd. Je gedachten komen niet tot rust.
 • Het lukt je niet goed om positief te denken.
 • Je bent kortaf naar anderen.
 • Je werk en gezin lijden eronder.
 • Je denkt er voortdurend aan en kan het niet meer los kan laten.
 • Je bent negatiever gaan denken over jezelf en andere dingen.
 • Eigenlijk heb je je leven best aardig op de rit, maar toch voel je je nu niet gelukkig en heb je klachten.

Het kan ook anders.

In korte tijd is het mogelijk om vervelende herinneringen, negatieve gedachten of patronen op te ruimen en te veranderen. Alleen praten over je klachten en problemen helpt niet echt. Het lucht wel op, maar ‘van binnen’ verandert er niet zo veel. Je gevoelens blijven hetzelfde en daardoor blijft je gedrag hetzelfde. Wat er nodig is, is dat er op een dieper liggend (onbewust) niveau iets zou moeten veranderen. Met EMDR is dit mogelijk. Dit klinkt heel zweverig, maar dat is het niet.

Ik kan je helpen om negatieve gedachten, emoties, vervelende herinneringen op te ruimen. Of om bepaalde patronen te doorbreken. Je kunt je daarna nog steeds herinneren wat er gebeurd is of hoe je eerst dacht, maar de emotionele lading die je voelde bij de herinnering of gedachte is weg. Dus het raakt je niet meer zo. Je denkt er minder aan. “Het gaat uit je systeem”, zeg ik wel eens.

Je zelfvertrouwen neemt daardoor toe en er ontstaat meer ruimte en energie om aan de slag te gaan. Om dingen anders te gaan doen in je leven. De investering is € 229,30 voor een sessie van 90 minuten (tarief Nederlandse ZorgAutoriteit, NzA).

Hoe kan EMDR jou helpen?

Als je iets ingrijpends meemaakt in je leven, dan sla je die herinnering op in je brein en in je lijf. Alles wat je ziet, voelt, denkt, hoort, ruikt, proeft wordt opgeslagen in je hoofd, maar ook in je lijf en je zenuwstelstel. In het begin denk je er vaak aan terug, maar na verloop van tijd wordt dit meestal minder. Als dit verwerkingsproces stroef verloopt, dan kunnen er klachten ontstaan.

Veel genoemde klachten zijn: ongewenste herinneringen; er veel aan terugdenken en dat niet kunnen stoppen; plekken/personen vermijden; piekeren; prikkelbaarheid; somberheid; spanningen; onrust; slechte concentratie; vergeetachtigheid; slecht slapen; negatief zelfbeeld; angsten; enz. Van deze klachten kun je veel last hebben. Ook je omgeving kan er last van hebben als jij je niet lekker in je vel zit.

Praten over deze gebeurtenissen of angsten helpt niet genoeg, want je gevoel blijft hetzelfde. Wat je nodig hebt is dat dit onderliggende gevoel “opgeruimd” wordt in je lijf en in je hoofd. Een krachtige methode die ik hierbij heel vaak inzet is EMDR, maar ook allerlei andere methodieken om ‘los te laten’. Daarmee help ik jou om de herinnering, het gevoel en allerlei (negatieve) gedachten op te ruimen en in positieve zin te veranderen. Daarna blijven klachten, moeiteloos weg, omdat het van binnen veranderd is.

Dan ontstaat er ruimte om je leven anders in te gaan vullen. Dingen anders te gaan doen. Ik kan jou hierbij op weg helpen, maar je moet ook zelf aan de slag gaan. Dingen veranderen in je leven. Je eigen keuzes durven maken. Op die manier, kun je snel resultaat merken van de sessie.

Hoe ga ik je helpen tijdens een Single Session EMDR?

De sessies duurt anderhalf uur. Tijdens de sessie vraag ik aan je wat er speelt en welke verandering je graag wenst. Ik neem kort je voorgeschiedenis door, maar ben niet van plan om te gaan graven in je verleden.

Daarna gaan we zo snel mogelijk starten met EMDR en andere loslaat- en transformatietechnieken. Ik doe al bijna 10 jaar lang, wekelijks zo’n 10 tot 15 van zulke sessies. Uit die ervaring beschik ik over talloze mogelijkheden om transformaties in gang te zetten.

De insteek en aanpak is volledig op maat en bij iedereen verschillend. Ik richt me op datgene waar jij behoefte aan hebt en sluit aan bij jouw hulpvraag. Door mijn kennis en ervaring heb ik snel in de gaten wat de kern van je klacht is.

Ik help je om verandering in gang te zetten. De insteek is dat je aan het eind van deze sessie al ECHT verandering merkt, zodat er daarna ruimte ontstaat om zelf weer aan de slag te gaan met je wensen en verlangens. In hele korte termijn ga je dus een grote sprong vooruit maken. Lees hier meer over mijn Werkwijze.

De investering is € 229,30 (tarief Nederlandse ZorgAutoriteit, NzA).

Tijdens de EMDR-sessie kon ik gemakkelijk tot de kern van mijn mentale knelpunt komen. Ik kreeg heel veel nieuwe inzichten. Ik had allerlei doemgedachten in mijn hoofd. Ik besefte dat dat ECHT geen zin meer heeft Daardoor veranderde er ineens “van binnen” heel veel. Ik voelde een last mijn schouders glijden.
Het is heel bijzonder. Er gebeurt iets in je geheugen waardoor het minder heftig voelt.
De sessie heeft me heel veel goeds gedaan.
In de dagen erna was ik moe, dus ik moest er wel wat van bijkomen. Ik merk de effecten echt goed. Ik voel me heel krachtig!

Na afronding van deze losse EMDR sessie, merk je ….

De meeste mensen merken meteen dat het effect op ze heeft. Ze voelen zich opgelucht. Het is wat lichter in mijn hoofd, zeggen ze vaak. In de dagen erna merk je dat de sessie nog wat doorwerkt. Dat je positiever over jezelf denkt. Dat je klachten afgenomen zijn. De herinneringen aan de vervelende gebeurtenissen en belemmerende patronen zijn losgelaten en opgeruimd. Je kunt het je nog wel herinneren, maar het raakt je niet meer en je denkt er niet zo veel meer aan. Je hebt het losgelaten. Veel mensen geven aan dat er daardoor een last van hun schouders afgevallen is, alsof het wat rustiger en lichter in hun hoofd is.

Stressgevoelens en angsten, die soms jarenlang in je lijf vastgezeten hebben, nemen af of verdwijnen helemaal. Het piekeren neemt af en je kunt beter slapen. Je kunt makkelijker relativeren, positief denken en beter omgaan met tegenslag. Je wordt veerkrachtiger en gaat positiever over jezelf denken.

Je klachten nemen af. Je voelt je gelukkiger en bent meer tevreden met jezelf als persoon. Je bent je bewuster van de dingen die je wil doen en bereiken in je leven. En welke stappen je daarvoor wil gaan zetten, om levenslang steeds te blijven groeien naar nog meer geluk.

Praktisch

 • In de agenda plan je een sessie in.
 • De sessie kan online via beeldbellen of in de praktijkruimte in Dongen.
 • Het tarief is € 229,30 (tarief vastgesteld door de NzA).
 • Je rekent af en ontvangt een bevestiging per mail.
 • De sessie duurt 90 minuten.
 • Twee dagen voor de sessie ontvang je een herinnering per mail.

Een psycholoog is niet vrij om zelf de eigen tarieven te bepalen. Het tarief voor de losse sessie is conform het tarief van de NzA (Nederlandse ZorgAutoriteit). De investering is € 229,30. Deze losse sessie komt NIET in aanmerking voor vergoeding. Je kunt de factuur achteraf niet insturen naar je zorgverzekering.

Voorbereiding op de EMDR sessie

Hoe kun je je voorbereiden op een EMDR-sessie? Zijn er bijwerkingen waar je rekening mee moet houden? En online EMDR, werkt dat wel? Lees het blog dat ik daarover geschreven heb.